MediaWatch

FDA roser Birte Weiss

Forskningminister Birte Weiss' fremsatte plan om at droppe de kontroversielle brugerafstemninger i antenneanlæg er godt nyt, mener Søren Birksø Sørensen direktør for FDA. Foreningen har med begejstring noteret sig, at ministerens lægger op til, at de lokale beslutningssystemer nu igen skal have den fulde kompetence.

- Det vil efter vores vurdering betyde en klart bedre stilling for forbrugerne - dem der i sidste ende skal betale regningen, udtaler Søren Birksø Sørensen og fortsætter:

- Vi er meget opmuntrede over de seneste meldinger fra ministeriet. Vi ser det som en klar imødekommelse af de ønsker FDA gennem flere år har haft på dette område. Derfor har ministerens oplæg vores fulde opbakning.

Afstemningsområdet er ikke det eneste, hvor branchen kunne ønske sig en mindre statslig engagement. FDA vil således arbejde målrettet for at bekæmpe must carry begrebet.

FDAs direktør finder det problematisk, at de kabel-baserede net på disse områder fortsat skal underlægges en særlig regulering.

Forenede Danske Antenneanlæg organiserer antenneanlæg i Danmark og har cirka 370 medlemmer med tilsammen godt 325.000 tilsluttede husstande.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs