MediaWatch

Telia regerer Nordens teletop

Målt på den rene børsværdi er der i Norden ingen over eller ved siden af svenske Telia. En samlet værdi på den gode side af 150 milliarder kroner taler sit eget klare sprog, og i konkurrencen med de øvrige nordiske telegiganter ligger det svenske selskab således mere end et hestehoved foran, skriver Aftenposten.

Øjeblikkets nummer to på listen er norske Telenor, der med udgangen af februar kan mønstre en samlet børsværdi på lidt over 70 milliarder eller knap det halve af Telia's. Såvel Telenor som Telia har i modsætning til Tele Danmark og finske Sonera formået, at undgå fald i aktiekursen i år. Det er netop dette faktum, der har skabt rokaden, som har bragt Telenor op fra en fjerde til en andenplads på listen.

Sonera befinder sig i øjeblikket på en tredjeplads godt en milliard kroner efter Telenor, men otte milliarder foran Tele Danmark. Tele Danmark's fald fra tinderne skal dog klart ses i lyset af den seneste tids kursudvikling.

Det danske teleselskab har således været udsat for et massivt frasalg ovenpå sidste uges årsregnskab. Resultatet er på den baggrund, at aktien i øjeblikket har tabt omkring en tredjedel af sin værdi.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs