MediaWatch

Dygtige danske iværksættere

GEM 2000, (Global Entrepreneurship Monitor- global iværksætter overvågning), undersøgelsen der i går blev offentliggjort af Erhvervsfremme Styrelsen slår fast, at Danmark er godt med, når det kommer til en sammenligning på iværksætterkultur, skriver ErhvervsBladet.
En 13. plads blandt 21 lande virker ikke umiddelbart som en høj placering, men målt på de lande der traditionelt sammenlignes med, ligger Danmark pænt. I Norden er det således kun Norge, der med 7,91 procent er Danmark overlegen. Sverige og Finland ligger efter Danmark, der med 4,51 procent, hvilket svarer til én ud af hver 33 voksen, har en pæn position også set på fælleseuropæisk plan.

Den typiske danske iværksætter er en mand. Således er det én ud af 24 mænd mod én ud af 54 kvinder, der bliver selvstændig. Dog viser undersøgelsen, at kvinderne har en bedre overlevelsesrate end mændene.

Verdens førende iværksætterland er Brasilien, hvor 16,04 procent starter egen virksomhed. Syd-Korea og USA følger på de næste pladser, mens Irland med 1,25 procent placerer sig sidst på listen.

Det er dog værd at bemærke, at de danske virksomheder har en bedre overlevelsesrate end både verdensleder Brasilien og USA. I Danmark overlever 70 ud af 100 nystartede virksomheder således de første tre år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs