MediaWatch

US-aktier ned på Greenspan-tale

Greenspan fortsatte med at udtrykke forsigtighed vedrørende det økonomiske klima på det helt korte sigt, men fastholdt sin optimisme med henblik på mulighederne for at US-økonomien kunne komme til hægterne i andet halvår af år 2001.

Nyheder om Greenspans revision af talen, samt en række økonomers bud på en 0,5 procentpoints rentenedsættelse havde ifølge iagttagere skabt håb hos markedsdeltagerne om, at Greenspan endnu engang, som han gjorde den 3. januar, ville komme markedet til undsætning med en uventet rentenedsættelse uden for FOMC-møderækken.

Men, de udeblevne tilsagn om yderligere her-og-nu-hjælp fra Greenspan satte hurtigt sit præg på samtlige indeks:

Nasdaq-indekset lukkede onsdag i 2.151,83 - et to års lavpunkt og 2,54 procent lavere - tirsdag faldt indekset 4,36 procent. Også Dow Jones og Standard & Poors 500 indeksene, der nogenlunde formåede at holde stand tirsdag, lukkede onsdag henholdsvis 1,33 og 1,68 procent lavere.

Især teknologi-aktierne måtte holde for med chips- og chipsudstyrs- og fiberoptikaktier i front. Philadelphia Semiconductor-indekset, der måler udviklingen i halvlederindustrien faldt hele 5,5 procent.

Enkelte medicinal-, bioteknologi- og cykliske aktier var dog med til at modvirke de brede fald i indeksene.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs