MediaWatch

Smartphones vil drive udviklingen

Verdensmarkedet for håndholdte enheder forventes ifølge en ny undersøgelse fra IDC at vokse fra 12,9 millioner enheder i 2000 til 63,4 millioner i 2004. Tilsammen vil salget af de håndholdte enheder, som for eksempel PDA'ere, generere over 26 milliarder dollar, skriver Reuters.

Udviklingen vil i første omgang blive inden for smartphones med store farvedisplays, kontaktdatabaser og muligheden for at afspille musik og vise video. Inden for dette segment forventer IDC en årlig vækstrate på 164 procent til over 23 millioner enheder i 2004.

Væksten inden for håndholdte enheder vil få betydelige afledte effekter for de leverandører, som fremstiller de teknologier, som enhederne består af. Her har Microsoft ambitioner om at sætte standarden for operativsystemet med Stinger, som forventes lanceret i år.

Microsoft har allerede indgået samarbejder med mobiltelefonproducenterne Samsung, Mitsubishi og britiske Sendo. Også Psion Plc med Symbian, Palm og japanske NTT DoCoMo arbejder intenst på at udvikle styresystemer til håndholdte enheder.

Ifølge IDC forventes omsætningen inden for processorer til håndholdte enheder at stige til over 38 milliarder dollar i 2004 fra omkring 17 milliarder i 1999, svarende til en årlig vækstrate på 18 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs