MediaWatch

Tyske operatører i UMTS-samarbejde

En talsmand for Viag Interkom, der ejes af British Telecom, siger, at selskabet har haft uforpligtende samtaler med andre selskaber om, hvordan de kan skære i omkostningerne ved at bygge de nye netværk.

Mobilcom, der også har UMTS-licens, er i færd med at "undersøge alle måder", herunder samarbejde med konkurrenter, hvorpå det er muligt for selskabet at barbere omkostningerne ned. Det skriver Financial Times.

Planerne om fælles netværk kan imidlertid føre til indsigelser fra de tyske telemyndigheder. Da UMTS-licenserne blev udloddet sidste år, var én af betingelserne, at licens-vinderne opbyggede hvert deres netværk.

Analytikere forudser dog, at reglerne ændres, da det ellers vil betyde konkurs for nogle af UMTS-operatørerne.

T-Mobil, Deutsche Telekoms mobilarm, siger, at selskabet ikke er interesseret i at bygge fælles netværk, men muligvis kan dele noget af sin infrastruktur med rivaler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs