MediaWatch

Kommunen sidder på eget net

Der er ofte tale om betydelige millioninvesteringer, men kommunerne kan som tommelfingerregel kalkulere med en tilbagebetalingstid på tre-fem år. De private netopbygninger betyder, at alle interne samtaler bliver gratis og at dataforbindelserne bliver meget hurtige.

Fredericia var en af de første kommuner i Danmark, der valgte at opbygge eget net. 100 kilometer lysleder- og multikabler forbinder 4500 arbejdspladser fordelt på 100 forskellige institutioner i kommunen, skriver ErhvervsBladet.

I Fredericia har man også valgt at koble de fjernestliggende institutioner på nettet via radiokæder. Det har givet kommunen en besparelse på mere end en million kroner årligt på den interne kommunikation.

- Dertil kommer, at der er baggrund for store besparelser ved at forhandle med teleselskaberne om priserne på de eksterne samtaler, siger marketingkoordinator Lis Madsen, Semco Telecom, det firma, der har etableret projektet i Fredericia og i andre kommuner.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs