MediaWatch

Flere utilsigtede og dyre opkald

Utilsigtet downloading, hvor et lille program lægger sig ind på harddisken og omdirigerer forbindelsen, når man kalder op til Internettet, kan føre til en voldsom stigning på telefonregningen. Typisk for kunderne er forbindelsen blevet omdirigeret, så de er blevet koblet op via et nummer på en eksotisk destination til en minutpris på omkring 20 kroner, skriver Berlingske Tidende.

Alle 90 klager, som Telestyrelsen modtog sidste år, er over Tele Danmark, men det er et tilfælde, oplyser Telestyrelsen. Det skyldes, at Tele Danmark stadig er den største på fastnettelefoni. - Rent juridisk er der ikke noget at komme efter i forhold til Tele Danmark. Forbrugeren har selv taget programmet ned og skal derfor betale for samtaler, siger sekretariatsleder i Telebrugernævnet, Helle Röd.

Telebrugernævnet er ankeinstans, hvis man har fået afvist sin klage i Telestyrelsen. Nævnet har netop afvist at hjælpe en familie, der fik en regning fra Tele Danmark på 30.000 kroner - den hidtil største sag om utilsigtet downloading.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs