MediaWatch

Intel: 3G kan ødelægge teleindustrien

Intel's vicepræsident, Hans Geyer, har på GSM World Congress fremsat selskabets syn på den udvikling, der i øjeblikket foregår i teleindustrien. Han siger, at de enorme summer der bruges på uprøvet 3G-teknologi, kan risikere at sende hele industrien mod et økonomisk kollaps. Dette endda inden den allerførste opringning via den næste generations telefoni er foretaget, skriver Reuters.

Geyer's dystre fremlægning kommer i kølvandet på blandt andet Motorola's advarsel om, at salgsmålet for første kvartal ikke kan indfries. Motorola regnes for en af verdens tre førende fremstillere af mobiltelefoner.

Franske Alcatel har ligeledes udsendt en advarsel om, at lanceringen af 3G telefoner ikke vil være på plads før tidligst i 2004, hvilket er et år senere end selskabets hidtidige forventninger. Alcatel angiver manglende tid samt økonomiske aspekter som baggrunden for udsættelsen.

Forsinkelserne forbundet med udrulningen af de nye højhastigheds mobilservices får flere iagttagere til at udtrykke bekymring for om den hårdt ramte teleindustri kan bære den nuværende siuation.

Industrien har i øjeblikket svært ved at angive et præcist tidspunkt, for hvornår de dyre 3G investeringer vil give et positivt afkast.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Nent tager navneskifte til Viaplay

Nordic Entertainment Group hedder fremover Viaplay Group. Det skal sende klart signal om, at medieselskabet har fokus skåret knivskarpt mod streamingfremtiden.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs