MediaWatch

Aktieugen, der gik

Bluechipsindekset Dow Jones og det bredere Standard & Poors endte henholdsvis 0,81 og 0,57 procent lavere.

Efter helligdag mandag på grund af Presidents Day åbnede Nasdaq tirsdag med alle sidste uges dårlige nyheder in mente og sendte indekset ned med 5 procent. Onsdag tabte indekset 4,6 procent, hvor et højere end forventet forbrugerprisindeks bidrog yderligere til den negative stemning. Og torsdag nåede indekset ned i de laveste niveauer set i de sidste to år, men tabet blev dog begrænset til cirka 1 procent.

Markedet åbnede negativt fredag på baggrund af nye indtjeningsbekymringer fra Sun Microsystems, Motorola og JDS Uniphase. Men et 87 points tab inden for børsdagen, blev om eftermiddagen vendt til et moderat plus på 17 point, da cheføkonom hos Bear Stearns Wayne Angell udtalte, at der var 60 procents sandsynlighed for en rentenedsættelse på et halvt procent point i begyndelsen af næste uge.

En udtalelse der ikke helt harmonerer med sidste fredags høje producentprisindeks og ugens høje forbrugerprisindeks, men Wayne Angell er tidligere guvernør i Fed, Federal Reserve Bank, og dermed eksmedlem af centralbankens rentepolitiske komite FOMC.

Motorola, der advarede om faldende indtjening og et muligt kvartalstab for første gang i 15 år tabte cirka 6 procent. Nyhederne fra Motorola ramte også finske Nokia, der tabte cirka 8 procent. Sun Microsystems formåede at klare frisag på trods af sin indtjeningsadvarsel. Den store netværksproducent Cisco endte cirka 2 procent højere. Derimod måtte IBM mere end 4 procent ned på baggrund af en nedsættelse af aktiens kursmål fra Salomon Smith Barney.

Ugens dramatiske begivenhed på det danske marked var Tele Danmarks skuffende regnskabsmeddelelse torsdag, der barberede 20 procent af aktiekursen. TDC faldt fredag yderligere næsten 10 procent, og Tele Danmark går på weekend i kurs 272. Dermed har selskabet mistet cirka 21 milliarder i kursværdi på et ellers ifølge Dyremose "Flot resultat for TDC".

I den lidt mere positive teknologiende bød ugen på et bedre end forventet regnskab og en opjustering fra NavisionDamgaard, der tirsdag steg cirka 17 procent til kurs 255. Aktien lukker ugen i kurs 230. i-data fortsætter faldet og lukker i 195. GN og NKT følger den fortsatte negative udvikling i deres amerikanske peers og slutter ugen i henholdsvis 116 og 1800.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs