MediaWatch

Microsoft vil sikre musikrettigheder

Digital Rights Management, DRM, er et sikkerhedssystem der sikrer, at kunstnere kan beskytte deres ophavsret ved at lave restriktioner på, hvor mange gange en musik- eller videofil ses eller kopieres før den automatisk slettes. Musik eller video i streamet form via Internettet kan også beskyttes ved at brugeren indtaster oplysninger om sig selv for at få adgang til klippet.

Carsten Fetterlein fra Microsoft Danmark udtaler i en kommentar til samarbejdet, at det er nødvendigt at have en sikring af kunstnernes ophavsret, hvis der fortsat skal udvikles services på Internet med kunstnernes billigelse. Det er klart, at situationen er uholdbar hvis folk frit kopierer video og musik, uden at de folk, der har skabt det, bliver betalt for det.

Microsoft Windows Media Rights Manager blev lanceret i sensommeren 1999 og den seneste udgave - version 7 - omfatter både server og klient værktøjer, der er gratis til Windows platformen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs