Ugens lærestreg på børsen

MediaWatch

Nu er det næppe sådan, at forhenværende finansminister og nuværende Tele Danmark CEO, Henning Dyremose, havde forestillet sig, at investorerne vil tage imod årsresultatet for år 2000 og indtjenings-forventningerne for år 2001 med kyshånd og sende TDC-aktien op. For selvfølgelig ved Henning Dyremose godt, at det koster et kursdyk at skuffe markedets forventninger, og dem har han op til regnskabet kunnet aflæse af rundspørger og analytikervurderinger.

Alligevel kan det godt være, at Henning Dyremose er overrasket - ikke over at kursen falder, men over den voldsomhed hvormed kursen falder. Fra 370 fra morgenstunden og til 305 over middag.

"Flot resultat for TDC", udtaler direktøren. Han har haft en rekordtilvækst på 17 procent i nettoomsætningen og opnået "en meget solid indtjening i 2000". Nettoresultatet er svimlende 9,1 milliarder kroner. Men resultatet blegner hos investorerne, når der ses bort fra, at 5.496 millioner heraf er engangsindtægter fra frasalg og ekstraordinære posteringer.

"Så skal kursen ned", siger markedet... Sælg! Kort efter dukker ordet "Overreaktion" op på nettet fra en aktieanalytiker. Men markedet har altid ret og fortsætter med at sætte Tele Danmark-aktien ned. Ved børsdagens slutning kunne investorer med is i maven stadig fiske en billig TDC-aktie op på bunden. Til bare 299 kroner - hele 71 kroner billigere end ved åbningen.

Tele Danmark aktionærerne mistede torsdag 15 milliarder. Heller ikke dagen derpå, er der lindring for Tele Danmark: I skrivende stund klokken 10.30 er aktien fortsat endnu 10 procent sydover til kurs 265. Det bringer det procentvise fald op på tæt på 30 procent og tabskontoen for Tele Danmark-aktionærerne forøges med yderligere 7 milliarder til et potentielt samlet tab på 22 milliarder på to børsdage.

Det er dyrt at skuffe markedet. Og investorer og analytikere er tilsyneladende ikke blevet gladere efter at have "nærlæst" regnskabet, som Dyremose foreslog.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter