MediaWatch

Portaler bør omlægge indtægtsstrategi

Internetportaler som Yahoo, AOL, Exite og Microsoft MSN bør nøje overveje deres eksisterende forretningsmodeller, som i høj grad beror på indtægter fra bannerreklamer. Det viser en undersøgelse, som er baseret på NetRatings, foretaget af konsulentfirmaet Booz Allen & Hamilton.

På den anden side børe de virksomheder, som markedsfører sig på portalerne, betragte portalerne som et sted, hvor man udvikler mærkevarer, og således betale for det, skriver Financial Times.

Undersøgelsen konkluderer, at portalerne fejlagtigt definerer sig som gateways nærmere end som destinationer, set i lyset af, at Internet brugere i gennemsnit tilbringer 4,5 timer om måneden på portaler. Til sammenligning er det cirka tre gange så meget, som brugerne tilbringer på shopping eller underholdningssites.

Kun en procent af portalernes besøgende klikker på bannere, viser undersøgelsen, men bannere repræsenterer over halvdelen af alt Internet annoncering. Derfor bør annoncørerne skifte bort fra bannere til at samarbejde med portalerne om sponsering, anbefaler rapporten.

Desuden bør portalerne i højere grad satse på indhold, som brugerne betaler for at anvende.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs