MediaWatch

Udsigt til lavere US-aktier

På baggrund af det netop offentliggjorte CPI-forbrugerprisindeks for januar, der viste, at forbrugerpriserne steg 0,6 procent i januar er de amerikanske aktier for anden dag i træk udset til at åbne med fald.

Den såkaldte core-rate, der måler "kerne-inflationen", viste en stigning på 0,3 procent. Begge tal var højere end forudsagt af økonomerne i en Reuters-rundspørge, der havde forventet tal på henholdsvis 0,3 og 0,2.

Sammenholdt med fredagens også overraskende høje PPI - producentprisindeks, tyder tallene på at inflationen ikke er faldet med opbremsningen i økonomien, hvilket har fået økonomer til at tage 70-er termen "Stagflation" - kombinationen af en stagnerende økonomi og inflation - frem igen.

For aktiemarkedet er de højere end ventede inflationsmål dårligt nyt, idet de alt andet lige mindsker sandsynligheden for nye kraftige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank.

"Jeg regner med at det vil sætte en dæmper på al tale om at Fed sænker renten med et halvt procent point ved næste FOMC-møde den 20. marts og det kan være at vi vil begynde at høre om stagflation frem for en økonomi der er i en opbremsning med lavere inflationsrater", udtalte Westfalia Investments aktiestrateg Paul Cadillo til Reuters.

Få minutter efter meddelelsen om det højere end ventede forbrugerprisindeks faldt futures på Nasdaq- og S&P 500 indeksene og indikerede et 1 procents fald i Nasdaq indekset ved åbningen.

Nasdaq indekset ligger p.t. kl. 15.40 1,36 procent lavere.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs