MediaWatch

Danske Zensys får 160 millioner

Zensys A/S, der blev etableret i 1999, udvikler løsninger til trådløs digital styring af lys, el, alarmer, varme, ventilation med videre. Et marked, som spås en markant vækst i de kommende år.

Kapitalindsprøjtningen fra Palamon skal primært bruges til at videreudvikle teknologien og til at indgå partnerskaber med de største globale virksomheder inden for intelligent lys- og strømstyring samt alarm- og ventilationsstyring. Zensys har desuden ambitioner om at gøre selskabets teknologi, Z-Wave, til en de-facto standard inden for Home Control Systems.

- Vi er inde i en god niche, der i princippet består af kontrolsystemer til alverdens boliger. Det gør potentialet enormt. De 160 millioner kroner fra Palamon viser, at vi ikke er alene om den opfattelse, siger Carlos Meliá Christensen, direktør og medstifter af Zensys.

Palamon Capital Partners er et af Europas førende venture-kapital selskaber med base i London. Selskabet råder over en kapital-pulje på mere end 400 millioner Euro og et af de væsentligste investeringsområder er europæiske mellemstore vækstvirksomheder.

- Vi investerer i Zensys fordi virksomheden står i en meget unik position på det globale marked for Home Automation via deres unikke teknologi Z-Wave. Markedet for Home Automation står over for en markant vækst i de kommende år og Zensys' teknologi er enestående mht. pålidelighed og pris, siger Daan Knottenbelt, direktør i Palamon Capital Partners

Z-Wave teknologien gør det muligt for forbrugeren at løfte sit hjem til et niveau af sikkerhed og komfort, som hidtil kun har været tilgængelig til en langt højere pris. Z-Wave er op til 40 gange billigere end traditionelle ledningsbaserede løsninger.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs