MediaWatch

Hård kritik af Neuer Markt

Den tyske aktieopsparingsforening, DSW, retter nu et hårdt angreb mod Neuer Markt og dets manglende regelpolitik og kontrol med de noterede selskaber. Kritikken går ligeledes mod mange af de nyligt noterede selskaber. Disse har det med ikke at afholde generalforsamlinger og får ikke indleveret deres kvartalsregnskaber rettidigt, skriver di.se.

Neuer Markt har i det forløbne år været centrum for adskillige skandaler og især de værst ramte selskaber tabte over 80 procent af aktieværdien på den tyske vækstbørs. Flere af skandalerne bliver nu efterforsket af det tyske politi, der blandt andet har kig på den øverste ledelse i softwareselskabet Infomatec. Ledelsen mistænkes for at have drevet selskabets kurs unaturligt op ved hjælp af falske pressemeddelelser.

Infomatec's aktie har i året der gik således tabt 96,5 procent af sin oprindelige værdi. Af andre selskaber der har haft et drøjt år kan nævnes: Mobilcom der tabte 57 procent, mens musikselskabet Edel Music tabte 86 procent. Edel Music mistede på det grundlag sin plads i Nemax 50 indekset så sent som i mandags.

Ifølge DSW-chef, Ulrich Hocker, ønsker man i opsparingsforeningen i første omgang ikke at børsreglerne skærpes. Ikke så længe selskaberne har svært ved at følge dem.

Mere fra MediaWatch

Nent skifter navn

Med nyt navn vil virksomheden signalere et strategisk fokus på streamingtjeneste, lyder det i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs