MediaWatch

Fast telefonnummer fra 1. juli

Den anden fase af den fri nummerportabilitet bliver indført på det danske marked 1. juli 2001. På det tidspunkt bliver det muligt at beholde det samme telefonnummer, uanset hvor man bor, hvilket teleselskab man har eller om man benytter fast- eller mobilnet.

Det er OCH, som er oprettet af TDC, Sonofon, Mobilix og Telia, der har udvalgt Dan Net til at stå for selve data clearing-løsningen. Hver gang en telefonkunde skifter teleselskab, adresse eller telefontype, skal Dan Net sikre, at informationen om flytningen går videre til rette part, så kunden fortsat modtager opkald på sin telefon.

Kernen i anden fase af nummerportabilitet er såkaldt krydsportering, hvilket betyder portabilitet mellem mobile og faste net, portabilitet mellem mobilnet samt geografisk nummerflytning på tværs af kommunegrænser.

Dan Net er verdensførende inden for Data Clearing-løsninger til mobiloperatører, og samarbejder med mere end 250 GSM-operatører verden over om udveksling af trafik- og regningsdata.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs