MediaWatch

Høj vækst i EDI-trafik hos Dan Net

Dan Net oplyser, at det stadig er sundheds-datanettet med en vækst på 15-20 procent målt i forhold til januar 2000, der præger fremgangen for januar måned. Udvekslingen af EDI-meddelelser inden for handel og transport viser tillige pæne væksttal. Således er der udvekslet flere ordrer og fakturaer i januar 2001 end tilsvarende i år 2000.

Procentvis viser væksten for elektroniske ordrer en stigning på ca. 12-16 procent og tilsvarende for elektroniske fakturaer ca. 10 procent vækst i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Dan Net opgjorde i år 2000, at den samlede EDI-trafik gennem DanNet havde en værdi af 100 milliarder kroner, det vil sige at virksomhederne solgte for 100 milliarder kroner via EDI. Med de seneste trafik tal for januar 2001 formoder Dan Net, at værdien nu er steget til i omegnen af 110-115 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs