MediaWatch

BBC lancerer sportskanal

Kanalen skal være et joint venture imellem BBC og Premium TV, NTL's selskab for udnyttelse af sportsrettigheder. BBC har længe ønsket at drive en sportskanal, men det er først nu det er kommet frem at NTL er deres foretrukne partner.

NTL har længe satset på sportsrettigheder, og var stærkt involveret i forhandlinger omkring erhvervelse af pay-per-view rettighederne til 40 britiske Premier League kampe. Forhandlingerne løb ud i sandet på grund af prisen på omkring 4 milliarder kroner.

NTL råder også over rettigheder til en række større britiske fodboldklubbers kampe, inklusive Aston Villa og Leicester City, og herudover eksklusiv fremvisningsret i Storbritannien til amerikanske basketball kampe.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs