MediaWatch

Sonofon tester mobil video-streaming

Snart bliver det muligt at modtage levende billeder fra mobiltelefoner og håndholdte computere. Sonofon tilbyder brugerne at se nyheder og sport, sende videobeskeder til hinanden, se trailers før de bestiller biografbilletter, og sælgere samt teknikere vil for eksempel altid have levende præsentationer og manualer ved hånden.

Ifølge Ulrik Bülow, administrerende direktør hos Sonofon, betragter allerede levende billeder på håndholdte terminaler som en integreret og vigtig del af det mobile Internet. På det område er Sonofon sikre på, at samarbejdet med Emblaze vil bringe det tættere på det mobile Internet, siger Bülow.

De igangværende test foregår via det nuværende GSM netværk, hvor Emblaze og Sonofon ved hjælp af GPRS og High Speed Data tester video-streaming. Testene skal give input om markedet og de teknologiske muligheder for de eksisterende teknologier.

Resultaterne ventes at være særdeles værdifulde i forhold til den foranstående UMTS auktion.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs