MediaWatch

Profitadvarsler fra NEC og Matsushita

NEC, der er verdens næststørste halvlederproducent, reducerer forventningerne til gruppens nettoresultat med 33 procent, på grund af faldende chip priser og en lavere efterspørgsel efter computere.

Matsushita, der er verdens ledende forbrugerelektronik producent, forventer et fald i nettoresultatet på 49 procent i forhold til det tidligere estimat, på grund af en lavere efterspørgsel efter mobiltelefoner og computere. Det skriver Financial Times.

De to japanske elektronikgiganters regnskabsrevision er helt i tråd med den række af amerikanske computer- og chipproducenter, der på det seneste har udsendt profitadvarsler. Senest har også japanske Sony og Toshiba fulgt trop.

Selv NTT, der tirsdag udvidede dets profitforventninger til det tredobbelte, gjorde det på baggrund af dets lancering af en yderligere portion aktier i datterselskabet NTT DoCoMo, nærmere end på baggrund af højere salgsforventninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs