MediaWatch

IT-branche: Green Card hjælper ikke

- Vi har allerede fået regler, der er til at leve med, siger Jakob Lyngsø, adm. direktør i IT-brancheforeningen. Han mener, at Danmarks problemer på IT-området skyldes, at højtkvalificerede udlændinge foretrækker at flytte til engelsktalende lande - først og fremmest USA. Det skriver Berlingske Tidende.

Jens Moberg, adm. direktør i Microsofts danske afdeling, mener ligeledes, at det drejer sig om at gøre Danmark til et attraktivt land for kvalificeret arbejdskraft.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra AUC siger, at hele problemstillingen er forkert grebet an. Danske virksomheder er begyndt at flytte dele af produktionen til f.eks. Indien. - Med en hurtig satellitforbindelse er du ikke afhængig af tid og sted. Moderne informationsteknologi har overflødiggjort snakken om mangel på kvalificeret arbejdskraft, mener han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs