MediaWatch

IT-branche: Green Card hjælper ikke

- Vi har allerede fået regler, der er til at leve med, siger Jakob Lyngsø, adm. direktør i IT-brancheforeningen. Han mener, at Danmarks problemer på IT-området skyldes, at højtkvalificerede udlændinge foretrækker at flytte til engelsktalende lande - først og fremmest USA. Det skriver Berlingske Tidende.

Jens Moberg, adm. direktør i Microsofts danske afdeling, mener ligeledes, at det drejer sig om at gøre Danmark til et attraktivt land for kvalificeret arbejdskraft.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra AUC siger, at hele problemstillingen er forkert grebet an. Danske virksomheder er begyndt at flytte dele af produktionen til f.eks. Indien. - Med en hurtig satellitforbindelse er du ikke afhængig af tid og sted. Moderne informationsteknologi har overflødiggjort snakken om mangel på kvalificeret arbejdskraft, mener han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs