MediaWatch

IT-folk nogle halvstuderede røvere

Problemet skyldes til dels, at tre ud af fire IT-ansatte i Danmark ikke har nogen IT-uddannelse med sig i bagagen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Knap 93.000 arbejdede ved udgangen af 1998 i IT-branchen. Kun 25.000, eller 27 procent, havde afsluttet en formel IT-uddannelse som for eksempel datalog, systemprogrammør eller datamekaniker. Det skriver Computerworld Online.

Resten er selvlærte eller er blevet opkvalificeret gennem efteruddannelse og forskellige kurser.

- Der er en meget stor mangel på højtuddannede IT-folk i vores branche. Skulle vi kun basere os på de IT-uddannede, ville vi slet ikke have nok, siger Jakob Lyngsø, direktør for IT-brancheforeningen. Manglen på højtuddannede IT-folk skader os på udviklingen af de dybe teknologier, mener Lyngsøe. - Vi har simpelthen ikke folk til at blive teknologiledende.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs