MediaWatch

Moody’s nedjusterer TDC rating

I pressemeddelelsen fra Moody's angives det, at selvom det nye selskab TDC Switzerland, som Tele Danmark har 78,5 procent af aktierne af, opnår at blive den næststørste udbyder i Schweiz, så vurderer Moody's at Tele Danmark tidligst i 2004 vil få postitive cash-flows fra investeringen.

Endvidere mener selskabet, at der på kort sigt kan blive tale om yderligere finansiel støtte fra Tele Danmark til udbygningen af anden- og tredje generations mobilnetværkssystemer. Moodys bemærker endvidere at ratingen reflekterer, den relativt lave pris på TDC Switzerlands UMTS licens og mulige omkostningsbesparelser som følge af fusionen.

Moody's forventer ikke at tildelingen af UMTS licenser i Danmark senere på året vil forårsage signifikante ændringer i Tele Danmarks gældsbyrde og mener at selskabet på grund af den den danske geografi vil kunne drage fordel af forholdsvist lave omkostninger til udbygningen af mobilnettet.

Moody's A2 karakter reflekterer udstedere med god finansiel sikkerhed. Imidlertid er der elementer tilstede, som kan indikere mulighed for en forringet sikkerhed i fremtiden. Totallet indikerer en midterplacering i kategorien.

A karakteren er den tredje højeste på Moody's ni punkts skala og ligger to "karakterer" fra Ba, hvor kreditværdigheden begynder at blive betænkelig.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs