MediaWatch

Ny radiokanal er tvivlsom forretning

Etableringen af en radiokanal med pligt til mindst 18 timers udsendelser i døgnet kræver en betragtelig investering, og flere kilder i miljøet anslår overfor Politiken, at der vil være behov for et kapitalgrundlag i størrelsesordenen 100 millioner kroner. Derfor er interessen kølnet, når aktørerne sammenholder de stramme koncessionsvilkår med de økonomiske udsigter.

En gruppe af lokalradioer med den nordjyske ANR-station som drivkraft vil koncentere sig om den femte nationale radiokanal, der udbydes i licitation om et års tid. Til gengæld har gruppen efter måneders arbejde netop besluttet, at den ikke vil ansøge om den fjerde landsdækkende radiokanal, som formentlig kan gå i luften sidst på året.

- Vi er ikke længere med i spillet om den fjerde kanal. Den er for mystisk i sin konstruktion, og vi anser det for højst tvivlsomt, om der kan blive en fornuftig forretning ud af den. I stedet sparer vi krudtet til den femte kanal, siger direktør Peter A. Petersen fra ANR i Aalborg, der er en af landets mest succesfulde lokalradioer til Politiken.

Fristen for at søge den fjerde kanal udløber 1. marts, men to uger før har Kulturministeriet endnu ikke modtaget ansøgninger. Eneste sikre ansøger er Danmarks Radio.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs