Dell og Nortel masseafskediger

MediaWatch

Den amerikanske computergigant, Dell, samt den canadiske fiberoptik-producent, Nortel, fortsætter med at reagerere på afmatningen i den amerikanske økonomi og masseafskedigelserne hører nu til dagens orden. Nortel Networks reducerer sine forventninger kraftigt og planlægger at afskedige op imod 10,000 af sine ansatte i løbet af 2001.

Dell Computer nedjusterer ligeledes sine forventninger og afskediger for første gang i selskabets historie en del af sin medarbejderstab. I alt 1700 medarbejdere må påregne af få en fyreseddel. Selskabet advarer ligeledes om, at resultatet for første kvartal bliver lavere end Wall Street's forventninger, skriver Wall Street Journal.

Ifølge John Roth, administrerende direktør i Nortel, er baggrunden for nedjusteringerne en værre end forventet markedssituation. - Det kommer til at tage længere end forventet, inden vore amerikanske kunder begynder at hæve forbruget igen. Vi forventer på den baggrund, at afmatningen på det amerikanske marked vil fortsætte frem til fjerde kvartal.

Begge selskabers aktie faldt efter offentliggørelsen, der kom i børsens udvidede åbningstid. Dagens tidligere stigninger blev elimineret og Nortel aktien endte således i kurs 22,97 dollar efter at have nået kurs 29,75.

Dell faldt ligeledes tilbage fra 25 dollar i den regulære handel til en slutkurs af 23,69 dollar i den udvidede børstid.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter