MediaWatch

Bol.com overhaler Amazon i Sverige

Toplisten med qxl.se (tidligere bidlet) på førstepladsen tydeliggør tendensen af, at de besøgende holder sig væk fra de .com-virksomheder der befinder sig under økonomisk pres. Letsbuyit toppede således listen i december måned, men netop finansieringsproblemer angives som årsag til at firmaet nu er forsvundet helt fra listen.

Mens Amazon de seneste uger har annonceret reduceringer i produkt-portefølje og medarbejderstab i bestræbelserne på at gøre firmaet overskudsgivende, er der ikke tilsvarende tegn på afmatning hos bol.com. I Danmark har selskabet for nylig indgået en aftale med FDB om opsparing af medlemsbonus ved køb i den danske cd- og boghandel.

Bertelsmann Online (BOL) er den tyske mediegigants internationale medie- og underholdningsbutik på Internettet. I marts 2000 indgik bol.com en joint-venture med Nordens ledende internetboghandel bokus.com, der begyndte at sælge bøger via Internettet. Først i Sverige i august 1997 og derefter Danmark i december 1998.

Bol.com har idag 400 medarbejdere på verdensplan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs