MediaWatch

Bol.com overhaler Amazon i Sverige

Toplisten med qxl.se (tidligere bidlet) på førstepladsen tydeliggør tendensen af, at de besøgende holder sig væk fra de .com-virksomheder der befinder sig under økonomisk pres. Letsbuyit toppede således listen i december måned, men netop finansieringsproblemer angives som årsag til at firmaet nu er forsvundet helt fra listen.

Mens Amazon de seneste uger har annonceret reduceringer i produkt-portefølje og medarbejderstab i bestræbelserne på at gøre firmaet overskudsgivende, er der ikke tilsvarende tegn på afmatning hos bol.com. I Danmark har selskabet for nylig indgået en aftale med FDB om opsparing af medlemsbonus ved køb i den danske cd- og boghandel.

Bertelsmann Online (BOL) er den tyske mediegigants internationale medie- og underholdningsbutik på Internettet. I marts 2000 indgik bol.com en joint-venture med Nordens ledende internetboghandel bokus.com, der begyndte at sælge bøger via Internettet. Først i Sverige i august 1997 og derefter Danmark i december 1998.

Bol.com har idag 400 medarbejdere på verdensplan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs