MediaWatch

IBM langt fremme med kobber-chips

I december indledte IBM en egentlig produktion af chips baseret på kilometervis af mikroskopisk kobbertråd helt ned til 0,13 mikron, eller næsten 800 gange tyndere end et menneskehår. Den ny teknologi, der har fået navnet CMOS 9S, gør det muligt for kobbermikrochips at operere mindst 25-30 gange hurtigere end andre chips, der for øjeblikket er i produktion. Det skriver Internetavisen Jyllands-Posten på baggrund af en Reuters-artikel.

IBMs konkurrenter i halvlederbranchen, f.eks. Motorola, Intel og ADM, har sat damp på for at indhente IBMs forspring på to-tre år indenfor kobberbaseret chip teknologi. Aluminium er fortsat det mest efterspurgte materiale blandt chip-producenterne, men kurven for anvendelse af kobber i branchen er stejlt stigende.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs