Kommuner ligeglade med hjemmesider

MediaWatch

Et gennemsnit på små 100,000 kroner per hjemmeside synes åbenbart ikke at anspore halvdelen af de undersøgte kommuners kommunale ledere og politikere, til at bruge tid på hvad der interesserer borgerne. Heller ikke trafikken synes at have den store interesse og undersøgelsen konkluderer, at kommunerne slet ikke måler den.

IT-og Forskningsministeriet, som arbejder på at hæve selve kvaliteten på det offentlige hjemmesider, er rystet over undersøgelsens konklusioner. Fuldmægtig i IT-og Forskningsministeriet, Anders Christian Boisen, siger, at det kommer som en stor overraskelse for ministeriet, der finder det sløvt at kommunerne end ikke gider måle trafiktallene.

Boisen mene,r at når der er en vilje til at bruge penge på udvikling og drift af en hjemmeside, så burde det ligeledes være naturligt, at interessere sig for hvordan besøgstallet udvikler sig. Han mener endvidere, at trafikmåling er et godt parameter til at lære mere om brugernes behov.

Kommunernes Landsforening (KL) tager kritikken til sig og vedgår, at en kommunal hjemmeside er kommunes ansigt udadtil. Kontorchef i KL's kontor for administration og IT, Jens Elmelund, mener, at de kommunale politikere med flere bør have en naturlig interesse i hvor meget og hvordan deres hjemmeside bliver brugt af borgerne.

Elmelund påpeger i den forbindelse, at det på ingen måde er dyrt eller tidskrævende at opgøre trafikken på de enkelte hjemmesider.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også