MediaWatch

Snigpremiere på Windows XP

Bill Gates kalder selv operativsystemet Windows XP, med arbejdstitlen "Wistler", for Microsofts største forbrugerprodukt nyhed i fem år, som ifølge Gates vil medvirke til at rette op på den slumrende PC-salg. Det skriver Reuters.

Windows XP, hvor efternavnet står for "experience", skal afløse de to forskellige nuværende versioner af Windows - forbrugerproduktet Windows Me og det professionelle produkt Windows 2000.

Gates fremhævede under præsentationen, at Windows XP, som det har taget tusinder af programmører og mere end én milliard dollar at udvikle, er den vigtigste udgivelse for koncernen siden Windows 95.

Indtil nu har forbruger- og businessudgaver af Windows været baseret på forskellige programmeringsteknologier. Windows 95, 98 og Me har kørt på den ældre DOS teknologi, mens Windows 2000 har været baseret på den mere kraftige NT teknologi.

Microsoft forventer at Windows XP vil blive lanceret i løbet af andet halvår 2001. Det forrige forbruger operativsystem, Windows Me, kom på markedet i oktober måned forrige år. Dengang vurderede anmelderne, at Windows Me kun var en mindre opgradering, og at forbrugerne burde vente med at skifte deres systemer ud til lanceringen af det system, der nu kaldes XP.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs