MediaWatch

Internettet presser TV i USA

Næsten 12 procent af den amerikanske befolkning vælger at surfe samtidig med, at de ser TV. Fænomenet har skabt øget respekt for Internettet blandt flere af de amerikanske TV-kanaler. Trods det har mange TV-kanaler i USA forpasset vigtige synergi-effekter med nettet, og nu vælger flere og flere Internet som hovedmedie og TV som supplement, skriver bladet Vision.

Det viser to undersøgelser, som er offentliggjort af det amerikanske Statistical Research Inc. I undersøgelserne, der går under navnet "The TV/PC Connection 2001", siger 80 procent af de adspurgte, som ser TV samtidig med at de surfer, at de anvender Internettet som primært medie frem for TV.

I en tredje undersøgelse fra Arbitron and Edison Media Research, aftvang man medieforbrugerne et klart svar: Hvad vil du helst opsige - Internet abonnementet eller TV? TV er fortsat favoritten, men en tredjedel svarede faktisk, at de ville vælge TV fra til fordel for Internettet.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs