MediaWatch

Sverige er verdens bedste IT-land

I den årlige IT-ranking udført i et samarbejde mellem UNESCO, Verdensbanken og IT-analyseselskabet IDC og baseret på de 55 rigeste lande i verden har Sverige på ny formået at markere sig som det fremmeste land af alle, når det kommer til IT, skriver Dagens Industri.

Undersøgelsen, der er baseret på parametre som : informationstilgængelighed, PC-tæthed, Internetpenetration samt social infrastruktur viser, at Sverige sammen med Singapore og Australien topper på området for blandt andet internetinfrastruktur. Til sammenligning lander USA, der for blot to år siden gjaldt som verdens førende IT-nation, blot på en 10. plads.

I det seneste år har IDC ellers advaret mod, at Nordens position skulle være truet af især Singapore. Dette har vist sig ikke at holde stik, idet Singapore sammen med blandt andet USA har tabt terræn. Singapore ligger således placeret på en nuværende 5. plads.

Bemærkelsesværdigt er det at USA på den nye ranking har måttet se sig passeret af såvel Norge som Finland, der dermed kommer ind på pladserne to og tre. Sverige fastholder dog i den forbindelse samme afstand ned til konkurrenterne som sidste år.

Den nye ranking er dermed som følger: Sverige, Norge, Finland, USA og slutteligt Singapore. Sidste år var rangordnen: Sverige, USA, Finland og Norge.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs