MediaWatch

BlueTags sporer forsvundne kufferter

Det inspirerede hjernerne bag det danske firma BlueTags, til at udvikle et helt nyt patenteret produkt - en såkaldt intelligent tag, baseret på Bluetooth og RFID teknologi, som gør det muligt at identificere og spore stort set alle objekter via mobiltelefoner, håndholdte computere, Pc'er m.m.

Kombinationen af de to teknologier er enestående og ikke set tidligere. Ideen er at man kan montere BlueTag'en på et ønsket objekt - f.eks. på kufferter, bærbare computere, cykler eller børn for den sags skyld. De objekter, der bærer den intelligente tag kaldet BlueTag kan spores og identificeres ved hjælp af Bluetooth scannere eller mobiltelefoner, som vil fungere som overvågningsmonitorer.

Opfindelsen har vakt stor interesse hos bl.a. eBags, verdens førende online udbyder af kufferter og travel services. eBags forventer at aftage 20-30 millioner BlueTags-enheder over de næste år.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs