MediaWatch

Nordjylland som digital stifinder

Projekter inden for de fem temaer vil kunne opnå statslig medfinansiering inden for en samlet ramme på 77 millioner kroner, hvor den statslige medfinansiering af udviklingsprojekterne højest kan udgøre en trediedel. Private virksomheder og lokale myndigheder skal altså bidrage med mindst 144 millioner kroner, så i alt vil der blive søsat projekter for over 220 millioner kroner.

IT- og Forskningsminister Birte Weiss udtaler i en kommentar til temaerne: "De nye temaer ligger fint i forlængelse af temaerne for 1. udbudsrunde, så den samlede vifte af digitale udviklingsprojekter i Nordjylland bliver omfattende og dækkende. Dermed får ikke alene Nordjylland, men hele Danmark etableret et socialt og teknisk udviklingsværksted, som kan bidrage med megen nyttig erfaring i regeringens bestræbelser for at gøre Danmark til en førende, IT-baseret nation,".

Temaerne i anden udbudsrunde er "Kompetence og uddannelse" med særlig fokus på:

- Børn og unge - IT-ressourcesvage voksne
- Digital forvaltning - borgeren og det digitale social-, sundheds- og sygehusvæsen
- Kunst, kultur og IT i netværkssamfundet - nyt kulturindhold på Internettet

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs