MediaWatch

Lav tilslutning til belgisk UMTS

Mobiloperatørernes interesse for de europæiske engang så populære UMTS-licenser synes at være forsvundet som dug for solen. I øjeblikket er det de belgiske telekommunikationsmyndigheder, som rammes af den generelle negative stemning omkring UMTS-licenser.

Belgien har deadline for tilmeldinger til auktionen over fire licenser i dag, men indtil videre har kun de tre eksisterende operatører, Belgacom enheden Proximus, som Tele Danmark via dets ejerandel i Belgacom har interesser i, France Telecom's Mobistar, og KPN Orange Belgium bekræftet, at de vil deltage i auktionen.

De øvrige potentielle kandidater har enten meddelt, at de ikke agter at deltage, eller forventes ikke at deltage. Senest i dag har franske Suez Lyonnaise des Eaux og spanske Telefonica Moviles meldt fra. Forrige uge var det canadiske Telesystem International Wireless der meldte fra. Tilbage er nu kun franske Vivendi, som endnu ikke har villet oplyse dets stilling.

Hvis det ender med, at der kun er tre bydere når deadline indtræder torsdag aften, betyder det, at licenserne vil blive solgt til den minimumspris på 150 millioner euro, som den belgiske stat har fastsat, og en fjerdedel af båndbredden vil forblive ubenyttet. Den belgiske stat havde oprindeligt håbet på at tjene 1-1,5 milliard euro på licenssalget.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs