MediaWatch

Tag til Singapore, Nyrup!

Singapore, hvor tre milllioner mennesker lever på et område på størrelse med Bornholm, er af flere institutter og researchere blevet udpeget som Asiens førende centrum for telekommunikation. Positionen er udtryk for en bevidst satsning på at blive et af verdens førende IT-centre. Regeringens beslutninger gennemføres aggressivt og konsekvent, og har ført til, at Singapore topper kategorier som laveste priser og bedste service. Det skriver Internetavisen Jyllands-Posten.

- I hele verden inklusive Danmark taler så mange om, at de gerne vil være med i udviklingen og være førende. Men hvor ser man den aggressivitet og dynamik, som man ser her i Singapore, spørger Mickey Beyer Clausen fra danske Speednames. Det danske internet-firma har f.eks. været involveret i et projekt, der havde til formål at udstyre landets 2.500 fattigste familier med en pc og give dem adgang til Internettet.

Ifølge Singapores masterplan for IT-udviklingen skal alle skoler senest i 2002 have mindst en computer for hver to elever, og til den tid skal mindst 30 pct. af børnenes pensum indlæres elektronisk. Børn helt ned til to-årsalderen bliver allerede nu tilbudt computerundervisning.

Et bredbåndsnet giver samtlige husstande i Singapore adgang til Internet døgnet rundt til en pris på under 2.000 kr. om året, og på byens hovedstrøg, Orchard Road, står åbne computerstationer, hvor man med et computerkort i hånden kan logge sig på nettet og sende e-mails eller tjekke sin bankkonto.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs