MediaWatch

Cisco pressede Nasdaq 2,12 pct. ned

Cisco lukkede i kurs 31 - 1/16 dollar - 13,11 procent lavere, og faldet i Cisco havde en dominoeffekt på en række andre nætværks-aktier - blandt andet Juniper Networks, Nortel, Redback med flere, der faldt i omegnen af 6 - 7 procent. Heller ikke selskaber der fremstiller chips til brug i netværksudstyr gik ram forbi.

Nasdaq sluttede børsdagen i indeks 2.607,94 - 2,12 procent lavere, men da det så værst ud var indekset nede med mere end fire procent. Nasdaq stigningen på året er nu reduceret til kun 5,6 procent.

"Cisco nåede ikke forventningerne og så faldt revl og krat", udtalte Larry Wachtel, analytiker hos Prudential Securities til Reuters. "Nu tror jeg, at der vil være større klarhed om, at disse store, højt værdifastsatte aktier ikke vil komme tilbage med stormskridt lige med det samme", tilføjede Prudentials analytiker.

Der var ligeledes et fald i bluechips-indekset Dow Jones, der sluttede i 10.946,72 -0,1 procent lavere. Også i Dow Jones var teknologikomponenterne med til at trække indekset i minus. Blandt andet faldt Intel og Hewlett-Packard.

Der var ekstrem stor handel i Cisco aktien og det foreløbigt angivne volumen på mere end 280 milllioner aktier var det næsthøjeste antal handler på en enkelt dag nogen sinde for en aktie noteret på Nasdaq.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs