MediaWatch

Nøgle-dag for fremtidens økonomi

For første gang i seks år kunne Cisco ikke leve op til Wall Streets forventninger, og selskabet måtte advare analytikere og investorer om udsigt til lavere vækst i indtjeningen fremover - i det mindste for de næste to kvartaler.

På børsen i Frankfurt, hvor Cisco også er noteret, faldt aktien 10 procent fra morgenstunden. Og en time før dagens åbning af de amerikanske markeder handles Cisco i cirka 32 dollar på det elektroniske handelssystem Instinet - et tilsvarende 10 procents fald i forhold til lukkekursen i går på 35,75 dollar.

Da Cisco "fylder" meget både med hensyn til markedsværdi og som verdens største leverandør til Internettets infrastruktur er der forventninger om, at faldet i Cisco vil sætte sit præg på åbningen i New York. De såkaldte futures på Nasdaq-indekset, der benyttes som indikatorer for, om indekset skal op eller ned, peger på et fald i Nasdaq 100 - de hundrede største Nasdaq-aktier - på 2,3 procent.

Børs-iagttagerne foruddiskonterer en afgørende børsdag "over there". Hvis markedet kan klare frisag eller præsterer en opgang, vil det blive taget som et stærkt tegn på styrke. Omvendt: slår faldet igennem, er der udsigt til yderligere fald. En såkaldt Key Day i børsmægler-jargon.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs