MediaWatch

Murdoch tæt på 70 mia. dollar handel

Handlen, til en værdi af 70 milliarder dollar, vil føje den førende satellit-baserede tv-station i USA til Murdochs medie-imperium News Corporation. Det vil i givet fald være det største opkøb, News Corporation nogensinde har foretaget. Men handlen er endnu ikke afgjort, og GM sagde tirsdag, at selskabet stadig taler med andre interesserede. DirecTV er et datterselskab til Hughes, der igen ejes af GM. Hvis forhandlingerne slutter med en aftale om et salg, er det meningen, at Sky Global Networks, der omfatter Murdoch-imperiets digitale forretningsområder, skal fusionere med Hughes. Det skriver Financial Times.

Blandt de nye investorer i det fusionerede selskab vil være Microsoft, der forventes at putte 4-5 milliarder dollar i fusionen. Microsoft bliver en væsentlig mindretals-aktionær, der kan levere teknologisk know-how til den globale medie- og kommunikations fusion. Dermed kan softwarefirmaet få markant indflydelse på den digitale sammensmeltning af nye og gamle medier.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs