MediaWatch

Mobiltelefoni frikendt for kræft-risiko

Undersøgelsen har omfattet 400.000 mobiltelefon abonnenter, og uanset hvordan tallene blev analyseret, var der ikke nogen øget risiko for kræft i hverken hjernen, spytkirtlerne eller for leukæmi, fortæller seniorforsker Christoffer Johansen, Kræftens Bekæmpelse. Han anbefaler dog alligevel, at man tager udgangspunkt i forsigtighedsprincippet, når det gælder børn og mobiltelefoner. Undersøgelsen omfatter kun voksne over 18 år, og det er derfor ikke muligt at sige noget om børns kræft-risiko med mobiltelefoner. Det skriver Internetavisen Jyllands-Posten.

Christoffer Johansen og forskningschef Jørgen H. Olsen, Kræftens Bekæmpelse, erkender, at der er enkelte svagheder ved undersøgelsen. - Det er muligt, at vi vil nå til nogle andre konklusioner om 5 og om 10 år. Men hvis mobiltelefoner virkelig ville speede kræftudviklingen op, er jeg overbevist om, at vi ville have fundet det nu, siger Jørgen H. Olsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs