MediaWatch

Nyskabende samarbejde om e-bøger

På baggrund af regeringens målsætning om Danmark som ledende nation på IT-området vil parterne samarbejde om et stort anlagt projekt, som skal gøre danske folkebiblioteker i stand til at stille e-bøger og -tekster til rådighed for befolkningen.

Den elektroniske litteratur skal i fremtiden kunne lånes eller købes via folkebibliotekerne således, at de kan hentes direkte ned på biblioteksbrugerens egen computer gennem det lokale bibliotekssystem.

I den nye teknologiske løsning bibeholdes regler om ophavsretten, ligesom det traditionelle produktionsmønster for fremstilling og distribution af bøger og tekster respekteres.

Samarbejdet omfatter udvikling af: krypteringsteknologi, udlån af de elektroniske bøger/tekster og udvikling af administrative processer, der er knyttet til det nye medie, forhandling af rettigheder og afregning med rettighedsindehaverne samt at e-bogen/teksten skal stilles til rådighed i de mest almindelige formater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs