Frekvensplan vækker harme

MediaWatch

Dette tiltag vækker harme blandt lokale kommercielle radiostationer, der rammes på et ømt punkt, hvis de skal markedsføre helt nye frekvenser.

De kommercielle radioers brancheforening, KOMM, har forelagt sagen for deres advokat Bjarke Vejby, der mener, at det er et klart brud på loven. Alligevel arbejder ministeriet videre og har holdt møde med de berørte lokalradioer.

"Det er ikke lovligt. Der står klart i loven, hvornår man må inddrage frekvenser. Det er eksempelvis når de forstyrrer på frekvensen med mere, men man kan ikke inddrage frekvenser, fordi staten ønsker at få licens/leje i kassen fra et nyt kommercielt P5. Den går ikke. Det er simpelthen ikke en gyldig grund til at inddrage frekvens. Loven er meget klar på det her punkt", siger Bjarke Vejby, Bech, Bruun & Trolle, i KOMMs nyhedsbrev.

KOMM har bedt ministerens jurister om en redegørelsen for hele sagen - inklusiv hvor de mener, der måtte være lovgrundlag for en inddragelse af frekvenser. Foreløbig er der ikke kommet svar.

På et møde med ministeren lovede hun, at radioerne formentlig kunne forvente en kompensation i forbindelse med inddragelsen af de frekvenser, som deres kommende konkurrent - den femte kanal - skal bruge.

Hos Radio 3 på Fyn siger direktør Steen Mogensen til KOMMs nyhedsbrev, at stationen praktisk talt må starte forfra.

"For mig er problematikken, at vi skal flytte hele lytterskaren. Vi markedsfører os jo på frekvensen. Vi siger hele tiden: 98,9. Vi har simpelthen branded frekvensen, så det vil være en katastrofe for os. Der står 98,9 på alt. Det er tre års effektiv markedsføring, som man kan smide lige i skraldespanden", siger Steen Mogensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også