IT-kløft afhjulpet af kurser

MediaWatch

Blot fordi man har rundet det halve århundrede og aldrig eller næsten aldrig har haft en computer mellem hænderne, behøver man ikke tro, den fagre nye IT-verden er totalt lukket land. Ifølge en rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, kaldet "IT for alle", er de nye kurser, der blev påbegyndt som pilotprojekt, blevet en kæmpe succes. Det skriver Politiken mandag.

Ifølge Niels Strunge, fuldmægtig i Arbejdsmarkedsstyrelsen, er det via de nye kurser blandt andet lykkedes at fjerne de midaldrenes skepsis for IT. Især folk med korte uddannelser har ofte en decideret frygt for hele den teknologiske udvikling, der forekommer fremmedartet.

Tal indsamlet fra blandt andet Fyn viser, at godt halvdelen af kursisterne vælger at videreuddanne sig. Og frafaldet er hidtil ikke-eksisterende.

Niels Strunge vurderer, at kurserne idet de hjælper de svageste grupper med op, kan give et samlet løft for arbejdsmarkedsuddannelserne.

Der er ikke planer om, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skal støtte nye kurser, men et af de indvolverede forbund, KAD, har fået fremstillet en CD-rom, der formedelst 25 kroner kan bruges til de lokalafdelinger, der måtte have interesse i en lignende kursusform.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter