MediaWatch

IT-kløft afhjulpet af kurser

Blot fordi man har rundet det halve århundrede og aldrig eller næsten aldrig har haft en computer mellem hænderne, behøver man ikke tro, den fagre nye IT-verden er totalt lukket land. Ifølge en rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, kaldet "IT for alle", er de nye kurser, der blev påbegyndt som pilotprojekt, blevet en kæmpe succes. Det skriver Politiken mandag.

Ifølge Niels Strunge, fuldmægtig i Arbejdsmarkedsstyrelsen, er det via de nye kurser blandt andet lykkedes at fjerne de midaldrenes skepsis for IT. Især folk med korte uddannelser har ofte en decideret frygt for hele den teknologiske udvikling, der forekommer fremmedartet.

Tal indsamlet fra blandt andet Fyn viser, at godt halvdelen af kursisterne vælger at videreuddanne sig. Og frafaldet er hidtil ikke-eksisterende.

Niels Strunge vurderer, at kurserne idet de hjælper de svageste grupper med op, kan give et samlet løft for arbejdsmarkedsuddannelserne.

Der er ikke planer om, at Arbejdsmarkedsstyrelsen skal støtte nye kurser, men et af de indvolverede forbund, KAD, har fået fremstillet en CD-rom, der formedelst 25 kroner kan bruges til de lokalafdelinger, der måtte have interesse i en lignende kursusform.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs