MediaWatch

Krogh: Øget statsregulering af medier

Med dannelsen af Radio/TV-Nævnet, Public Service Rådet samt oprettelsen af Mediesekretariatet, har politikerne tiltaget sig magt til at belønne og straffe medieverdenens aktører efter subjektive kriterier, mener journalist og kommentator Torben Krogh, der i et indlæg i Politiken ikke just udtrykker begejstring for tiltagene.

Han peger på, at Radio/TV-Nævnet i år skal tage adskillige vigtige beslutninger om tildelingen af radiokanaler og digitale tv-kanaler, mens Public Service Rådet skal vurdere programfladen på radiokanalerne og public service tv-kanalerne. Torben Krogh hæfter sig også ved, at én af de kvalifikationer, som Kulturministeriet ønskede sig af den nyansatte direktør for Mediesekretariatet, Erik Nordahl Svendsen, var politisk tæft. Signalet er, ifølge Torben Krogh, at embedsmanden skal kunne begå sig i det politiske spil om medieverdenens udvikling og regulering.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs