MediaWatch

Ericsson-træk presser Elcoteq

Den gode nyhed var, at selskabet kunne notere et overskud i 2000 på 54,4 millioner euro, hvilket var en stigning fra 9,8 millioner euro året før. Den dårlige nyhed var, at selskabet efter al sandsynlighed kommer til at bremse sin voldsomme ekspansion, efter Ericsson har besluttet sig for at outsource sin produktion af mobiltelefoner til Flextronics, Arima og GVC. Elcoteq sagde, at 600 job, 19 procent af virksomhedens ansatte, i Estland, og 800 job, 25 procent af de ansatte, i Ungarn bliver skåret væk som følge af Ericssons beslutning. Det skriver Financial Times.

Elcoteq sagde også, at en planlagt udvidelse af en fabrik i Tallin ville blive udskudt i seks måneder, lige som etableringen af et fabriksanlæg i Wroclaw, Polen, bliver udskudt i tre måneder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs