MediaWatch

Nyhedsbureauet Bridge går konkurs

Den globale leverandør af finansielle nyheder og data vil have selskabet erklæret konkurs i et forsøg på at reducere selskabets høje gæld og truende likvidering, skriver Financial Times. Bridge oplevede en periode med høj vækst i 1990'erne og med mange nye opkøb, blev Bridge spået til at blive en væsentlig konkurrent til online finanstjenesterne Reuters og Bloomberg, som i øjeblikket dominere markedet for erhvervs- og finansdata og nyheder til banker, aktiehandlere og den øvrige finansielle sektor.

Nu kæmper selskabet med en stor gæld. Det er allerede lykkes Bridge at overtale kreditorerne til at skære 375 millioner dollar af selskabets gæld, og det er angiveligt lige netop nok til, at der er åbnet en dør for restrukturering af selskabet.

Det New York baserede selskab har forhandlet med kreditorerne om at restrukturere selskabets finansiering. En gruppe på otte kreditorer er i gang med at konvertere gæld for 350 millioner dollar til minoritetsejerskaber, og derefter regner man med at den resterende gæld på 400 millioner dollar kan erlægges med midler fra frasælgning af aktiver. Derudover forventes Welsh Carson Anderson & Stowe, som har grundlagt Bridge, at skyde yderligere 150 millioner dollar i selskabet som kontantbeholdning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs