MediaWatch

Letsbuyits frelser måske i fængsel

Situationen for det økonomisk hårdt trængte e-handelsselskab Letsbuyit kan i øjeblikket bedst betegnes som en veritabel rutschebanetur. I sidste uge blev selskabet lige akkurat reddet på målstregen, da det i elvte time lykkedes at få stillet den nødvendige kapital for at afværge en konkurs. Nu tegner fremtiden igen knap så lys, efter det er blevet kendt, at selskabets tyske redningsmand, hackeren Kim Schmitz og hans risikoselskab Kiminvest, muligvis ikke har ret til at drive nogen form for virksomhed, skriver Dagens Industri.

Ifølge et tysk TV-program er Schmitz' Kiminvestor slet ikke registreret i det tyske handelsregister, og som sådan ikke berettiget til at drive virksomhed. Dette holder dog ikke den tyske hacker tilbage og han forsøger således via internettet, at få villige spekulanter til at investere i den kommende børsintroduktion. Schmitz lokker i den forbindelse med særdeles lysende fremtidsudsigter.

Kiminvestor har, udover at det dækkede Letsbuyit's umiddelbare kapitalbehov, lovet at ville skyde yderligere knap 400 millioner kroner i selskabet. Alt dette kan dog meget vel ende i ingenting, såfremt Schmitz bliver kendt skyldig.

Straffen for prospektbedrageri er op til tre års fængsel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs