MediaWatch

Aktieugen, der gik

Det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt fredag 122,29 point til niveau 2.660,50 - et fald på mere end 4 procent. Målt på ugen tabte indekset 4,3 procent efter tre uger med fremgang. Dow Jones indekset tabte ligeledes terræn fredag og gik en procent ned. Samlet slutter indekset dog 1,9 procent højere end i sidste uge.

Iagttagerne mener, at fredagens udsalg reflekterede ugens mange dystre nøgletal for vækstudsigterne i den amerikanske økonomi og fredagens arbejdsmarkedsrapport, der ikke blev vurderet svag nok til at tilskynde centralbanken til nye rentenedsættelser inden næste FOMC-møde i slutningen af marts.

Rentenedsættelsen på 0,5 procent onsdag var i høj grad ventet af markedet og inddiskonteret i kurserne, så selv på store Greenspan-dag onsdag formåede Nasdaq aktierne faktisk at falde med mere end to procent. Dagen derpå endte Nasdaq aktierne stort set fladt og fredagens fald synes at reflektere at de investorer, der har købt op i de sidste uger op til rentenedsættelsen, havde valgt at sælge ud.

De store teknologi-aktier førte an i faldene. Cisco, der afgiver kvartalsmeddelelse tirsdag, faldt således 7 procent. Chips-giganten Intel faldt 5 procent. Ligeledes var der 3 til 5 procents fald i blandt andet IBM, Hewlett-Packard, Microsoft og Nokia.

Fredagen gav også en brat nedtur i de hjemlige tech-aktier. Blandt andet faldt GN, i-data og NKT næsten 4 procent. I KVX-indekset måtte NavisionDamgaard indkassere et fald på 1,9 procent og eHuset gik hele 6,2 procent tilbage.

Vækstaktieindekset KVX slutter ugen 807,75 mod 810,19 i sidste uge. KFX går på weekend i 334,97 mod 344,97 i sidste uge og taber dermed 2,6 procent på ugen.

Samlet set er de seneste ugers fremgang nu elimineret igen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs