MediaWatch

Reuters køber online nyhedstjeneste

Citywire er grundlagt i 1999 af den tidligere finans-redaktør ved Mail on Sunday, Lawrence Lever, og har i dag 18 journalister, som producerer investornyheder og kommentarer på Citywire's Internet-site.

Reuters kontantinvesteringen i Citywire som nystartet Internetbaseret nyhedstjeneste kommer efter længere tids negative tendenser i branchen for nyhedsleverandører til Internettet, som allerede mange steder har forårsaget kraftige omkostningsreduktioner og afskedigelser.

Selskaberne oplyser ikke om de nærmere detaljer vedrørende sammenlægningen, men ifølge Financial Times skal Citywire bidrage med indhold til Reuters' planlagte personlige finansportal i Storbritannien, som lanceres senere på året.

Citywire producerer blandt andet specialindlæg på dets hjemmeside som Secret Buying and Shrewd Investing, og det udgiver også syndikeret indhold til publikationer som Fund Strategy, der er et ugentligt magasin for finansrådgivere og institutioner.

Ifølge Lawrence Lever har Citywire overlevet den seneste tids depression på markedet for online publicister fordi selskabet er privat funderet og har brugt det meste af dets investering på at ansætte personale. Citywire forventes angiveligt at ville lade sig børsnotere på et senere tidspunkt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs