MediaWatch

NAPM-indeks peger på US-recession

Det såkaldte NAPM-indeks - The National Association of Purchasing Management pegede onsdag på recession i industrisektoren, der udgør cirka en femtedel af den amerikanske økonomi.

Indekset faldt i januar til 41,2 - det laveste niveau siden marts 1991, hvor US-økonomien var på vej ud af en recession. December tallet, der også chokerede, var 44,3. Økonomerne havde forventet et NAPM-indeks på 43,6 for januar.

Endnu en indikator for en US-økonomi på vej i recession eller i bedste fald "sneglefart" fik økonomerne i det tilknyttede, fremadrettede NAPM - new orders indeks, der af økonomerne benyttes som en indikator for aktiviteten i industriens nærmeste fremtid - her dykkede indekset til 37.8 - det laveste niveau siden januar 1991.

NAPM-rapporten erklærede, at de lave tal indikerede at "US-økonomien som helhed ikke formåede at vokse i januar - for første gang i de sidste 117 måneder". Norbert Ore, formand for NAPM udtalte til Reuters, at januar indekset korrelerede med en negativ årlig vækstrate på -0,6 for økonomien, men at der dog i lyset af usikkerheden på NAPM-indekset kunne være tale om en meget svag positiv vækst på højest 0,6 procent.

"Der er stor sandsynlighed for at vi vil se tre kvartaler i træk med et nul-vækst scenario i fremstillingssektoren", sluttede Norbert Ore.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs